גרד, צריבה, ונפיחות בנרתיק

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

19/04/2015 | 10:43 | מאת: מודאגת

שלום רב, אני בהריון שבוע 35. מזה כמה ימים סובלת מגרד בעור החיצוני של הפות (גם בתוך השפתיים הגדולות והקטנות) ומצריבה וכאב כזה כמו של מחזור בבטן התחתונה בלבד. אין לי שום הפרשה או תכיפות חריגה במתן שתן. על מה זה מעיד? האם מחייב בדיקה? בנוסף ניסיתי לעשות עיסוי לפירנאום, ושמתי לב שבתוך הנרתיק צמוד לפתח יש נפיחות בצורת גולה זה מאוד הבהיל אותי. האם זה טבעי או שבאמת נפוחף ומה זה יכול להיות? תודה.

26/04/2015 | 09:39 | מאת: מודאגת

כהשמל לשאלה הקודמת: התחלתי להרגיש גרד גם בפתח הנרתיק מלווה בהפרשה סמיכה ודביקה ונוטה לצבע חלבי. שוב אני סובלת מכאבים בבטן תחתונה. ההפרשה לא ממש מרובה.. אני מרגישה בה בעיקר בזמן הטלת שתן או פעמיים ביום בממוצע על התחתונים. האם זו הפרשה תקינה או מסמנת מחלה כלשהי? מה הטיפול המוצע בהריון?

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה