ביוץ - בבקשה תענו

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

14/04/2015 | 08:44 | מאת: אביטל

אני לא יודעת אם אני בפורום הנכון אבל לא מצאתי מתאים יותר אז אודה לך אם תענה לי. קצת ארוך.. תודה מראש. אני מנסה להיכנס להריון רביעי. בקודמים נעזרתי באסטרופם לדחיית ביוץ (ליום ה-13 כי היה ב-11 שעוד הייתי בימים הנקיים). ברגע שלקחתי את הכדורים ועשיתי מעקב זקיקים - נכנסתי מיד. הכדורים דחו ליום ה-13 (בוודאות כי נעשה מעקב וביום ה-14 כבר לא היה..). כעת אני מנסה כבר שלושה חודשים ולצערי לא מצליחה להגיע למעקב זקיקים בשל חוסר זמן. גם קיוויתי שילך מהר כפי שתמיד היה. מקבלת מחזור כמעט תמיד כל 28 יום. מרגישה ביוץ ביום ה-11/12. הפעם האחרונה שניסיתי לקחת כדורים - קבלתי אחרי 30 יום. (כבר חודש שני שזה קורה) הרגשתי ביוץ ביום ה-13 (הפרשות צמיגיות ורטיבות) ואז קיימנו יחסים. לצערי זו הייתה הפעם היחידה כי בעלי היה במילואים, אבל הרגשתי יום אחרי שכבר "אין כלום".. יובש. אבל קיבלתי מחזור. ומאחר וזה אחרי שלושים יום אני תוהה אם אני לא מפספסת אותו בהנחה שצריך לספור 14 יום אחורה. כלומר בייצתי בכלל ביום ה-16/17..? מחזור - 16/3/15 קיימנו ב- 28/3/15 קבלתי מחזור אחרון היום: 14/4/15 שאלתי היא: האם לא בהכרח זה 14 יום אחורה מהדימום? כבר שלושה חודשים שאני מרגישה ביוץ (עם דחיית הכדורים) ביום ה-13/14, אחרי זה יש יובש בהפרשות, מצד שני, אחרי יומיים שלושה פתאום יש הפרשה אחת שקופה ממש, ורטיבות כאלו אני מדממת.. אבל זה שקוף. זה אף פעם לא קרה לי - שזה מגיע אחרי. הפרשות הביוץ שאני תמיד מזהה הן: רטיבות, הפרשה צמיגית מעט עכורה ומלווה בכאבים בבטן התחתונה בצד ימין או שמאל. ההפרשה שמגיע אחרי יומיים שלושה היא אחרי יובש! אני כבר מבולבלת. אודה לעזרתך. אני גם לא מצליחה לקבוע לרופא נשים בקרוב כדי להתייעץ.. שאלה אחרונה - חשבתי להוריד את מינון האסטרופם - במקום לקחת פעמיים ביום - למשך יומיים, לקחת רק יום אחד.(שלא ידחה מידי) אני מצליחה לטבול ביום ה-13 ולפעמים 12.

15/04/2015 | 22:48 | מאת: ד"ר נרדין עאסלה

מחזור מגיע בד"כ 14 יום אחרי ביוץ שלא נקלטים בו בהריון מכל התיאורים שלך קשה לי להבין מתי בדיוק את מבייצת, אבל אם המחזורים שלך סדירים כל 28 יום הביוץ שלך מתרחש ביום 14 סביב להניח. במקום להסתמך על תחושה ומראה הפרשות בלבד, ובמידה ואין אפשרות לבצע מעקב באולטראסאונד אחר החתפתחות הזקיקים - ניתן להיעזר בערכאות ביוץ הנמכרות בסופר-פארם ומקלות מאוד בעניין הזה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה