מעקב על ציסטה ע"ש בלייק

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

18/03/2015 | 16:43 | מאת: בהריון

שלום רב, היריון ראשון, IVF +ICSI, בני 30, בריאים בד"כ. שקיפות עורפית מוגברת 3.7 מ"מ. בוצע ייעוץ גנטי וסיסי שילייה - קריוטיפ תקין. צ'יפ גנטי - תקין. שבוע 15+4 - סקירה מוקדמת. להלן הממצאים (ציטוט): "בגומה האחורית הודגם ממצא ציסטי באבחנה מבדלת ציסטה סב-ארכנואידלית, Blake's pouch cyst, אין אפשרות היום לנבא התפתחות תקינה או לא תקינה של הצרבלום - לפיכך נדרש מעקב אחר ממצא" "לסיכום - למעט הממצא הציסטי בגומה האחורית הסקירה תקינה". גודל הציסטה הסב-ארכנואידלית בשבוע 15 (גודל הציסטה לא נרשם בסיכום אלא אנו רואים אותו בתמונת האולטרסאונד): 1. D 0.68cm 2. D 0.89cm שבוע 18+4 - סקירה מכוונת - להלן הממצאים (ציטוט): "גם בבדיקה היום מדגימים חיבור רחב בין ציסטרנה מגנה לחדר רביעי עם פיסוק רחב בין אונות הצרבלום והרמת הורמיס כלפי מעלה כאשר יתר האנטומיה המוחית תקינה לשבוע ההיריון" "הוסבר שקיימת אבחנה מבדלת בין ממצא ציסטי נוזלי באזור הקרוי ציסטה ע"ש בלייק לאפשרות של קיום פתולוגיה של המוחון עצמו. אין ביכולת בדיקות הדמיה להבדיל בשתי הפתולוגיות בשבועות האלו. הוסבר שהציסטה ע"ש בלייק בד"כ כרוכה בתחזית התפתחותית מעולה. לעומת זאת פגיעה או מום במוחון עלול להיות קשור בהפרעות בהתפתחות ואף בפיגור. ע"פ ניסיוננו ברוב הגדול של המקרים מתברר שמדובר בציטסה על שם בלייק וברוב המקרים אם כי לא בכולם ניתן להגיע לקביעת האבחנה במהלך ההריון". ברור לנו שאין תשובה חד משמעית, בטח שלא מעל דפי הפורום. אבל נשמח לדעת מה הסיכויים וההשלכות של הממצא לאור הסקירה המכוונת בשבוע 18+4?

28/03/2015 | 12:28 | מאת: ד"ר דנה אירגה

לא ניתן לענות בפורום זה על שאלתכם יש לפנות לרופא הנשים ליעוץ מסודר, לפנות לסקירה מכוונת, סקירה מאוחרת ואולי אף mri מוח בהמשך בנוסף יש לשוב ליעוץ גנטי חוזר

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה