ציסטה סב-ארכנואידלית

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

25/02/2015 | 12:42 | מאת: זוג בהריון

שלום רב, נשמח לעצתכם. היריון ראשון, IVF +ICSI, בני 30, בריאים בד"כ. שקיפות עורפית מוגברת 3.7 מ"מ. בוצע ייעוץ גנטי וסיסי שילייה - קריוטיפ תקין. אין תשובה של צ'יפ גנטי. שבוע 15+4 - סקירה מוקדמת. להלן הממצאים: "בגומה האחרוית הודגם ממצא ציסטי באבחנה מבדלת ציסטה סב-ארכנואידלית, Blake's pouch cyst, אין אפשרות היום לנבאהתפתחות תקינה או לא תקינה של הצרבלום - לפיכך נדרש מעקב אחר ממצא" "לסיכום - למעט הממצא הציסטי בגומה האחורית הסקירה תקינה". הופננו לסקירה מכוונת של הציסטה שלושה שבועות מהיום. ברור לנו שאין תשובה חד משמעית, בטח שלא מעל דפי הפורום. אבל נשמח לקבל התייחסותכם לנושא? סיכויים? השלכות? האם ייתכן שהציסטה תעלם והכל יהיה בסדר, או שגם אם תעלם תמיד יהיה סיכוי למשהו לא תקין נוירולוגית בגלל הציסטה? (אין היסטוריה משפחתית בעייתית..)

ממליץ יעוץ וסקירת מוח מכוונת אצל פרופ מלינגר - מומחה למח עובר- מנהל יחידת US איכילוב

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה