שבוע 17 אחרי לידה - מי שפיר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

25/02/2015 | 11:09 | מאת: שרון

שלום, אני בשבוע 17 לאחר לידה שקטה בשבוע 29 לפני 11 חודשים. אני במעקב הריון בסיכון, שם הרופאה המליצה שאם הסקירה הראשונה המורחבת, תוצאות התבחין המרובע ויתר הבדיקות יהיו תקינות - ניתן יהיה לוותר על מי שפיר ולבצע את בדיקת הדם במקום. רופא הנשים הרגיל שלי לעומת זאת, ממליץ כן לבצע דיקור מי שפיר פלוס צ'יפ גנטי ואף הפנה אותי לייעוץ גנטי דחוף כי כבר צריך לקבל החלטה. הנתיחה שלאחר הלידה השקטה העלתה שאין ממצאים חד משמעיים להפסקת הדופק של העוברית ברחם. היתה השערה לגבי חבל טבור ארוך והיה קריש דם בשליה (אך בדיקות הקרישיות שביצעתי לאחר מכן היו תקינות). רופא השנים קושר את הפסקת הדופק למשהו גנטי, אך הרופאה להריון בסיכון לא. אני מבולבלת מאד וחוששת מאד מבדיקת מי השפיר. עשיתי אותה בהריון הקודם ואני רוצה מאד למזער סיכונים בהריון הנוכחי. אשמח לעצה או הפניה לעצה. תודה.

קשה לייעץ באופן מדויק, 2 האפשרויות באות בחשהון תלוי במידת הלחץ שלך, אם את מאד לחוצה לדעת תקינות העובר הרי שצריך מי שפיר וציפ, אם את מאד לחוצה ופוחדת ממי שפיר, קיימת בדיקת הדם

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה