הערכת משקל ואורך עצם הירך

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

28/01/2015 | 11:10 | מאת: אסתר

היי, אני בשבוע 30 1. עשו היום הערכת משקל לעובר, יצא כ-1,700 ק"ג (אחוזון 73). מדדים: bpd 80 mm, מתאים לשבוע 32.3 Head cir 283 mm, מתאים לשבוע 31.1 AB cir 277 mm, מתאים לשבוע 31.6 femur length 57 mm, מתאים לשבוע 30 בסקירה הראשונה והשניה המדדים התאימו לגיל ההריון פלוס מינוס כמה ימים (לא שבוע פלוס) ועצם הירך התאימה לגיל הריון מינוס 6 ימים (בשתי הסקירות). אני רואה שעצם הירך מתאימה, אבל ששאר המדדים גדולים. שאלותיי: א. האם הערכת המשקל תקינה או עלולה להעיד על סוכרת הריון (העמסת סוכר 50 גרם יצאה תקינה, 119)? יש עלייה חריגה במשקל שלי, מעל 2 קילו לשבוע (נשללה רעלת הריון) ב. האם יש להיות מוטרדים מהפערים במדדי האורכים ומאורך עצם הירך? הבדיקות היו תקינות עד כה (לא נעשה מי שפיר או תחליפיו) תודה וסליחה על אורך השאלה.

המדדים התקינים של עובר הם פחות או יותר שבועיים מגילו ולכן העובר שלך תקין לחלוטין ואין לך סכרת

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה