גודל עובר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

27/01/2015 | 09:31 | מאת: פזית

אני בשבוע 20, הריון ראשון. נראה לי לפי בדיקות האולטרסאונד שיש מגמה של הקטנה של העובר: בשבוע 8+0 נצפה דופק ולפי אורך העובר התאים ל- 8+1. כנ"ל בשקיפות בוצעה בשבוע 12+0 והתאים ל- 12+1. בסקירה המוקדמת בשבוע 15+4 לפי מדדים של ראש ובטן וכו' העובר התאים ל- 15+3, ובמי שפיר בשבוע 20+0 לפי אותם מדדים התאים לשבוע 19+4. כל שאר הבדיקות והמדדים יצאו תקינים. האם השינוי בגודל העובר ביחס לגיל ההריון תקין או שיש מקום לחשש?

28/01/2015 | 09:06 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי פזית, אין סיבה לדאגה הכל נראה תקין. הבדלים של ימים ספורים הם חסרי משמעות. גם לבדיקה עצמה יש טווח טעות של 10 אחוז. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה