חיסון לאדמת

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

21/01/2015 | 08:36 | מאת: שני

שלום, אני בת 27 ומעוניינת להכנס להריון (ראשון). לפי פנקס החיסונים התחסנתי פעמיים לאדמת: בגיל שנה קיבלתי את חיסון הmmr ובכיתה ו', במסגרת מבצע החיסונים, קיבלתי חיסון לאדמת. יחד עם זאת, בבדיקות הדם שביצעתי לבדיקת נוגדנים נמצא שאני לא מחוסנת. שאלותיי הן: 1. האם מומלץ להתחסן לפני הריון? 2. כיוון שכבר אחרי 2 חיסונים התגלה שעדיין הגוף לא מחוסן, האם החיסון הנוסף ישנה זאת? 3. כמה זמן יש להמתין מקבלת החיסון עד לניסיון להכנס להריון? 4. היכן ניתן להתחסן והאם צריך הפנייה? 5. במידה ויש חשש להידבקות באדמת במהלך ההריון, האם יש טיפול לכך שאינו פוגע באם ובעובר? תודה, שני

26/01/2015 | 13:58 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי 1. כן 2. כן כנראה שאצלך החיסון לא מחזיק זמן רב אך כדאי להתחסן שוב 3. לפחות חודש מהחיסון 4. בקופת חולים או משרד הבריאות או טיפת חלב 5. אדמת בהריון מסוכנת לעובר אך נדירה מאד שכן הנשים מחוסנות והמחלה כמעט נעלמה למעשה. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה