חלבון עוברי לא תקין

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

20/01/2015 | 12:19 | מאת: מיכל

שלום וברכה. אני בשבוע 18+4. עשיתי בשבוע 17 את הבדיקה. התוצאה - תסמונת דאון 1:280. קיבלתי הנחיות מרופא הנשים לדיקור מי שפיר (אולי עם צ'יפ רפואי שזו בדיקה מקיפה יותר) או לחלופין בדיקת דם כי אני חוששת מהסיכון של הדיקור. השאלה - האם תוצאות הבדיקות האלו אבסוליטיות?כי שמעתי על הרבה שהתוצאות היו בעייתיות יותר ובסוף ילדו ילד בריא. אני חוששת מהפלה וגם קשה לי לחשוב על לעשות דבר שכזה. מצד שני אם התוצאה חד משמעית אז אולי אחשוב על זה לטובת העובר שיגדל לתוך סבל וייסורים. אודה לתשובתך.

26/01/2015 | 13:21 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי מיכל שאלה לא פשוטה. הסיכום לתסמונת דאון אצלך הוא כשליש אחוז לפי הבדיקות סקר. הסיכון בדיקור להפלה הוא דומה מאד. בבדיקות הדם התשובה היא רק בדיוק של 99 אחוז ולא 100 אחוז. זה יקר אך זה לא פולשני. הרבה נשים היום בוחרות לעשות את בדיקת הדם במקום דיקור אך כפי שאמרתי זה לא 100 אחוז. כעת יש לך את כל הנתונים ואת יכולה להחליט מאחר וזו החלטה מאד אינדיבידואלית. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה