המטומה סבכוריונית

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

19/01/2015 | 19:29 | מאת: אושר

ערב טוב, הריון שני שבוע 14 2. לפני כ4 שבועות החל דימום מאסיבי אשר בעקבותיו התגלתה המטומה סבכוריונית בפיו הפנימי של צוואר הרחם, עובר חיוני ומתפתח בהתאם לגיל ההריון. מעת לעת ההמטומה גדלה במקום להיספג, תחת טיפול בנרות אוטרגסטן 200. הוחלט לעלות ל2 נרות ביום ובמידה ולא יהיה שיפור בכמות הדימום אתחיל זריקות. אז אתמול הגעתי להתייעצות עם רופא במוקד בקשר לנושא הזריקות והוחלט להתחיל סדרה של 4 זריקות במקום הנרות ולא בנוסף, הראשונה הייתה אתמול. עד כה אין דימום טרי אך יש לא מעט הפרשות חומות-אדמדמות, ברמה כזו שאני משתמשת בפד כיוון שהתחתונית לא סופגת אותן. האם ניתן לראות שינוי כבר מהזריקה הראשונה או שעליי לחכות לזריקה השנייה לפחות? מה הסיכוי שההמטומה תיספג או לפחות תפסיק לגדול? האם ניתן להגיע לשבועות מתקדמים בהריון גם עם נוכחות ההמטומה?

26/01/2015 | 13:15 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי אושר הטיפול בפרוגסטרון יכול אולי להועיל אך לא בוודאות. בחלק מהמקרים ההמטומה נספגת ובחלק גדלה ומובילה להפלה או לידה מוקדמת. קשה להעריך את הסיכויים וצריך לקוות. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה