שאלה לגבי פרוטוקול בית החולים בקשר ללידת תאומים.

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

20/11/2014 | 14:41 | מאת: קרן

שלום, אני בהריון תאומים לא זהים (שקים נפרדים, שליות נפרדות) בשבוע 35. העובר הראשון מוביל (מעט גדול יותר מהשני) במצג ראש והעובר השני (קטן יותר) במצג רוחבי. ברצוני לשאול האם יכול להיות שהתינוק הראשון יוולד בלידה וגינאלית רגילה ואז יאמרו לי שאם השני לא מתהפך לראש אז יוציאו לי אותו בניתוח קיסרי? חשוב לי מאוד ללדת בלידה וגינאלית ולא בקיסרי. האם הרופאים יכולים לבצע היפוך בתוך הרחם לאחר לידת התינוק הראשון, או להוציא את השני בצג שונה ממצג ראש במידה והוא יתהפך? אודה לתשובתכם...הלידה קרבה:)

20/11/2014 | 17:46 | מאת: לא רופא

מסיפורים וידע שצברתי עם השנים במהלך הלידות,זה גם הרבה תלוי באיזה ביהח את תלכי ללדת. לניאדו,ומעייני הישועה מיילדים רק ואגינלי...לרוב. גם תאומים. ממליצה בחום על שני הבתי חולים האלה. שיהיה בהצלחה ובשעה טובה..

אם מחליטים על לידה וגינלית ואכן זה מה שמומלץ , את השני אפשר להוציא וגינלית גם ממצג רוחב וגם ממצג עכוז, ממליץ התיעצות מקדימה עם צוות בית החולים בו תרצי ללדת

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה