GBS

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

31/10/2014 | 08:40 | מאת: ליאור

שלום, ארבעה חודשים לפני ההריון התקבלה התוצאה הבאה בתרבית שתן: Strep. agalactiae (group B) >100,000 CFU\ml טופלתי באנטיביוטיקה והתרביות לאחר מכן חזרו שליליות. בשבוע 25 להריון בוצעה שוב תרבית: צמחה פלורה מעורבת הכוללת Strep. group B הרופא אמר שצריך לחזור על הבדיקה כי ייתכן שהזדהמה מגורם חיצוני. תרבית שבוצעה לאחר שבועיים, בשבוע 27, חזרה עם אותה תוצאה: צמחה פלורה מעורבת הכוללת Strep. group B מה לעשות כעת? הבנתי שאולי צריך לקבל אנטיביוטיקה בזמן הלידה. האם צריך לקחת אנטיביוטיקה גם לפני? כבר עכשיו? האם כדאי לחזור שוב על הבדיקה או לבקש בדיקה אחרת? (משטח?) אשמח למידע. תודה.

לחזור על הבדיקה אחרי ניקוי טוב של האזור ואם חיובי לGBS יש לקחת אנטיביוטיקה כעת וגם בלידה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה