הפלות חוזרות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

30/10/2014 | 03:48 | מאת: אתי

אני בת 40 בעברי לידת ואקום בשבוע 42 לפני 4 שנים. מאז היו 4 הפלות בשלב מוקדמים של ההריון.הפלה בשבוע 10 שדרשה גרידה.הפלה כימית בשבוע 6 .הפלה נוספת שבוע 7 העדר דופק בעובר.הריון נוכחי שבוע 22 לאחר IVF .צוואר הרחם התקצר מאוד ואני בשמירת הריון.בבדיקה אתמול מחיקת צוואר רחם 60%+1 ס"מ פתיחה.האם זאת אינדיקציה לסרקלאז אני מטופלת בפרוגסטרון וגנילי 200 מ"ג פעמיים ביום.

על פי הסיפור שלך אין צורך בסרקלז, הספרות המקצועית ענפה במחקרים כי התוצאות בטיפול בסרקלז ופרוגסטרון זהות, ולפרוגסטרון אין כמעט תופעות לוואי

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה