ציסטות בשחלות בהריון אחרי IVF

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

29/10/2014 | 08:01 | מאת: פזית

אני בתחילת הריון שהושג ע"י IVF. באולטרסאונד אתמול ראינו עובר ודופק, אבל גם כמה ציסטות די גדולות (הכי גדולה 8 ס"מ) בשתי השחלות. הרופא אמר לי להמנע מפעילות גופנית מאומצת ומהרמת דברים כבדים. שכחתי לשאול אותו האם הציסטות צפויות להעלם מתישהו? או שהן נשארות לכל אורך ההריון? לפני ה-IVF עשינו הזרעה שלא הצליחה, וגם אז היו לי ציסטות שנעלמו אחרי שימוש בגלולות. מן הסתם הפיתרון הזה לא יעזור עכשיו.

הציסטות הן שאריות של טיפולי ה - IVF, הן יעלמו בדרך כלל עד שבוע 16

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה