מצב לא ברור

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

22/10/2014 | 14:51 | מאת: פזית

אני אמורה להיות עכשיו בשבוע 6+3. בשבוע 6+0 נבדקתי ע"י הגניקולוג באולטרסאונד וגינלי, ונצפה שק הריון אבל לא ראו בפנים שק חלמון או דופק. הרופא אמר לחזור בעוד שבוע. בינתיים עשיתי עוד שתי בדיקות hCG בהפרש של יומיים, כאשר לפני יומיים התוצאה היתה 34000 והיום 51000. שבוע לפני הבדיקה של ה-34000 הערך היה 3400. נבדק שלשום גם פרוגסטרון והערך גבוה, מעל 190. אין לי כאבים או דימומים. לפי מה שקראתי, בערכי בטא כאלו אמורים כבר לראות משהו באולטרסאונד ולכן אני מודאגת. מצד שני, הערכים ממשיכים לעלות אז אולי זה היה מוקדם מדי לבדוק בשבוע 6+0? או אולי יכול להיות שאין עובר אבל ערכי בטא ממשיכים לעלות?

22/10/2014 | 16:00 | מאת: אסתר

לא רופאה, אבל עונה מנסיון אישי - עשיתי אולטרסאונד בשבוע 6+2 וראו גם כן רק שק הריון וזהו. הגינקולוג שערך את הבדיקה היה מאוד לא נחמד ולמרות שראה שאני בלחץ ולמרות ששאלתי אם זה בסדר ואם עדיין יכול להיות הריון תקין - רק אמר "יכול להיות" ואמר לי לחזור אחרי שבועיים. הייתי מאוד פסימית ולחוצה. 10 ימים לאחר מכן עשיתי אולטרסאונד אצל רופא אחר, וראו שק הריון, עובר וקוטב עובר וגם דופק לתפארת. היום אני בשבוע 16 וטפו-טפו-טפו, הכל בסדר. לנשום עמוק, לנסות להתאפק את השבוע ויהיה בסדר. עליית בטא, ממה שאני מבינה, היא סימן טוב.

29/10/2014 | 07:56 | מאת: פזית

אתמול ראינו עובר יפה עם דופק.

24/10/2014 | 21:09 | מאת: ד"ר נרדין עאסלה

בשלב הזה כבר אין שום ערך למעקב ביטא, המעקב הוא רק באולטראסאונד.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה