מכוני CT בשליש ראשון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

21/10/2014 | 11:44 | מאת: מיכל

היי אני בשבוע 10+3. בצעתי היום בדיקת VERIFI במכון מור. חדר הרופאה היה צמוד לחדר בדיקת הCT ושהיתי בו מעל 10 דקות בזמן שבחדר הסמוך התבצעו בדיקות CT. שאלתי את המזכירה אם יש סיכון והיא אמרה שלא למרות שכתוב בפרוש על הדלת הסמוכה שאין כניסה לנשים בהריון. האם אפשר להיות רגועים או שקיים סיכוי לחשיפה לקרינה מייננת בחדר שסמוך לחדר הבדיקה? אני מניחה שככל שקרובים יותר למכשיר הקרינה חזקה יותר, אבל השאלה היא האם חדר סמוך זה מרחק בטוח מספיק בשלב זה של ההריון?

24/10/2014 | 20:58 | מאת: ד"ר נרדין עאסלה

החשש הוא מפני חשיפה ישירה לקרינה ולא משהיה בחדר סמוך, במיוחד לא בשהייה קצרה...

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה