בדיקות חלבון עוברי ובדיקות דם

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

16/10/2014 | 20:11 | מאת: ויקי

שלום רב, חזרו לי בדיקות חלבון עוברי , אני בת 36.8 וסקירת המערכות המאוחרת יצאה לי בסדר אך התוצאות של הבדיקות חלבון עוברי יצאו 1:1440 ולפי הגיל 1:290 האם זה נורמלי לאור גילי ?קראתי קצת על הבדיקה והבנתי שזו בדיקה לא כל כך אמינה ורוב הבדיקות לנשים שהם מעל גיל 35 יוצאות חריגות האם נכון? בנוסף המגלובין שלי נמוך 10.9 אבל הברזל שלי הוא 67 מה אני אמורה לעשות כדי לעלות את רמת ההמוגלבין בדם, אני לוקחת מולטי ויטמין לנשים הרות. תודה רבה

16/10/2014 | 20:34 | מאת: ויקי

רציתי להוסיף את ערכי הבדיקות שיצאו בדיוק afp - 0.97 hcg -0.59 Estriol- 0.70

16/10/2014 | 21:57 | מאת: ד"ר נרדין עאסלה

הסיכון לפי הגיל אינו מושפע בכלל מבדיקת הדם, הוא נקבע אך ורק לפי הגיל, וצפוי שיהיה חריג...לכל אשה על גיל 35 יהיה סיכון חריג ומוגבר לפי הגיל... בשקלול עם בדיקות הדם יצאה לך תשובה תקינה, כלומר סטטיסטית הסיכון שלך ליילוד עם תסמונת דאון הוא נמוך, 1 ל-1400 בערך. כמובן שזה לא שולל ב-100%. והבדיקה האבחנתית היחידה היא דיקור מי שפיר, לה את זכאית על חשבון משרד הבריאות. לגבי האנמיה, מומלץ להשלים בירור מלא של אנמיה כולל : תפקודי תריס, רמות ויטמין B12, חומצה פולית, טלסמיה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה