שתן כללי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

12/10/2014 | 16:15 | מאת: מימי

היי, אני בת 29, הריון ראשון, שבוע 9. עם נטייה לדלקות בדרכי השתן בשנים האחרונות. ביומיים האחרונים הרגשתי תחושה גבולית של תחילת דלקת, שתיתי המון מים ומיץ חמוציות והתחושה נרגעה. ליתר בטחון הלכתי היום בבוקר לקופ"ח לעשות בדיקת שתן. בסטיק האחות ראתה לויקוציטים ואריתרוציטים, ללא ניטריטים, אבל בבדיקת שתן ששלחתי שעה אחרי שעשיתי את הסטיק (השתן כבר היה דליל יותר באופן משמעותי כי שתיתי המון כדי שיהיה לי שוב שתן) יצא שלילי לגבי ניטריטים, לויקוציטים או אריתרוציטים. האם זה הגיוני? האם בגלל שהשתן היה דליל הבדיקה לא אמינה, או שאמורים לראות בכל מקרה את תאי הדם בבדיקת המעבדה? האם לחזור על הבדיקה גם אם התסמנים של הדלקת חלפו? תודה מראש.

12/10/2014 | 23:04 | מאת: ד"ר נרדין עאסלה

דילול של השתן אכן יכול למהול את המדדים עליהם דיברת בכל מקרה אין טעם לחזור על שתן לכללית אלא לגשת ישר לביצוע תרבית שתן שהיא הבדיקה האבחנתית לדלקת בשתן

13/10/2014 | 10:09 | מאת: מימי

תודה. קיבלתי גם את תוצאת התרבית והיא שלילית (נלקחה מאותו שתן כמו הבדיקה הכללית). האם הדילול של השתן יכול להשפיע גם על תוצאת התרבית או שאפשר להסתמך על התשובה השלילית ולא לחזור על הבדיקות?

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה