הכתמות חומות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

21/09/2014 | 13:35 | מאת: מימי

היי. אני בת 29, הריון ראשון, שבוע 6+1. RH- בשישי האחרון ראיתי מעט הכתמות בתחתונים, הגעתי למיון נשים- בבדיקת US (ראשון שעשו לי) נצפה שק הריון 12מ"מ, שק חלמון קטן, עדיין אין קוטב עוברי או דופק. נתנו לי זריקת אנטי די ושחררו אותי הביתה בהנחיה שאם ההכתמות יחמירו, יתחילו כאבי בטן או יעלה לי החום לשוב למיון. בשבת הרגשתי מצוין, והיום בבוקר התחילו לי שוב הכתמות. הפעם יותר משהיה לי בשישי אבל עדיין בגדר הכתמות ולא דימום חזק. אין כאבי בטן או חום. בבוקר היתה לי מעט סחרחורת אבל זה חלף אחרי כמה דקות. השאלה שלי האם צריך לחזור למיון? מה המשך המעקב המומלץ? מחר בבוקר יש לי תור לאולטרסאונד דופק בקופ"ח. תודה רבה.

21/09/2014 | 16:43 | מאת: מימי

רציתי לציין עוד בפרט. במכתב השחרור מהמיון רשמה הרופאה בין היתר שנצפה זקיק 20X20 מ"מ בשחלה שמאל כנראה LL. לא נאמר לי כלום על ידי הרופאה וראיתי את זה רק כשהגעתי הביתה. מה משמעות הממצא הזה? האם זה נורמלי לשלב זה בהריון?

28/09/2014 | 11:22 | מאת: ד"ר דנה אירגה

יש לפנות לבדיקה בכל מקרה בו אינך חשה בטוב המשך המעקב יקבע עי רופא נשים מטפל בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה