הרפס לקראת הלידה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

21/09/2014 | 11:12 | מאת: יעל

שלום, יש לי הרפס גניטלי מזה מספר שנים ויש נגעים שמופיעים לעתים רחוקות (מידי כשנה). אני בשבוע 35 להריון, והבנתי שאם יש נגע בזמן הלידה זה מסוכן לעובר וצריך לעשות ניתוח קיסרי. יש לי שתי שאלות: 1. הבנתי מהרופא שלי שאם היה נגע ב-4 שבועות שלפני הלידה אז גם כן צריך לעשות קיסרי. האם עלול להיות מצב שבו לא אהיה מודעת לכך שיש נגע לקראת הלידה או שבדיוק יהיה במצב של התפתחות בזמן הלידה ויפוספס בבדיקה הוגנילית? (ואז אעבור לידה רגילה והעובר יהיה בסיכון להיחשף?). 2. הרופא הציע לי לקחת ACYCLO-V מעכשיו ועד הלידה למניעה. קראתי על התרופה שמבחינת ה-FDA היא נמצאת בקטגוריה B ואין די מחקרים על בני אדם שמאשרים שהיא אינה מזיקה לעובר. האם הבנתי נכון? מה ידוע על ההשפעה של התרופה על העובר ומה הנזקים יכולים להיות? תודה רבה! יעל

28/09/2014 | 11:19 | מאת: ד"ר דנה אירגה

ניתן לקחת טיפול מניעתי משבוע 36 עד הלידה בכדי למנוע את התפרצות המחלה באם ישנם נגעים סביב הלידה, דבר שבד"כ יורגש - תוכלי להתריע על כך ולבקש קיסרי ניתן לבדוק לגבי התרופה במרכז הטרטולוגי בירושלים בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה