הריון שני שבוע 40+2

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

16/09/2014 | 18:15 | מאת: liat

שלום, יש לי מספר שאלות: אני בהריון שני שבוע 40+2 כאשר ההריון היה תקין לחלוטין (הריון קודם ילדתי בשבוע 39+2 בלידה טבעית), קיים ברחמי שרירן סובסרוזי אשר נצפה לאחרונה בסקירה המוקדמת בבטן התחתונה בצד שמאל ומאז באולטראסאונדים לא נצפה, אני עם פתיחה 2 ס"מ ומחיקה של 60%, שאלתי היא האם ייתכן ששרירן מסוג זה יביא לחסימה או מניעה של העוברית לתעלת הלידה? בנוסף, האם ניתן יהיה לזרז או להביא להשראת לידה ע"פ רצוני או שיהיה עליי להמתין עד לשבוע 42 (מצב שמאוד לא רצוי מבחינתי) אשמח מאוד לתשובותיכם

28/09/2014 | 10:45 | מאת: ד"ר דנה אירגה

ייתכן שכבר ילדת.לא ברור לי מה גודל השרירן שציינת שהיה ונעלם. בכל מקרה יש לעקוב אחר התקדמות הלידה ולהעריך את האגן בזמן הלידה. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה