שבוע 34 העובר במצב רוחבי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

16/09/2014 | 08:20 | מאת: לנה

שלום, אני בהריון שבוע 34.5, העוברית שלי עדיין נמצאת במצב רוחבי. הרופא שלי ביקש שעוד 10 ימים אבוא אליו לבדיקה נוספת ואם היא לא תתהפך לאיזהשהו כיוון, הוא יעשה לי היפוך חיצוני במקום (במרפאה פרטית שלו). אמר שיש לי כמות מי שפיר מאוד טובה ושהוא יוכל לעשות זאת. הוא רופא מאוד מנוסה אבל התהליך הזה מפחיד אותי ועוד לעשות את זה במרפאה פרטית. האם יש ממה לדאוג מהתהליך הזה? אני חשבתי שאת התהליך הזה עושים בחדר לידה במקרה ויתחילו צירים בעקבות זאת. כשהייתי אצלו הוא "ניער את הבטן", ניער את מי השפיר והוא חושב שאולי זה יגרום לה להתהפך. כי אמר שזה שהיא עכשיו במצב רוחבי, מפריע לה להתפתח ולגדול כמו שצריך. מה אני צריכה לעשות? אני מפחדת מהתהליך הזה. תודה רבה, לנה.

28/09/2014 | 10:40 | מאת: ד"ר דנה אירגה

האם זהו הריון ראשון? בוצע קיסרי בעבר? האם עדיין רוחבי? כמות מים תקינה? מיקום שליה? היפוך חיצוני מתבצע בד"כ בבתי חולים, אנא פני לחדר לידה במקום בו תרצי ללדת ובקשי יעוץ מסודר בנושא כולל הסבר על סיכונים וסיבוכים אפשריים. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה