צירים מוקדמים (שבוע 32+6)

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

14/09/2014 | 15:13 | מאת: ולדה

שלום רב, אני כרגע בשבוע 33+5 ויש לי סכרת הריון, בשבוע 32+6 פניתי למיון עקב צירים מוקדמים וסכרת הריון. אשפזו אותי במחלקת יולדת והתחילו להביא לי פרסולט (3 פעמים ביום 20 מ"ג) ונוסף התחילו טיפול לאיזון הסכרת (אינסולין), ונוסף עשו הערכת משקל לעובר - 2 ק"ג. כרגע הצירים חזרו ופרסולט משפיע חלקית, ההמליצה לי להמשיך לקחת עד שבוע 35 ולאחר מכן להפסיק ותת לטבע לעשות את שלו (חשוב לציין כי הרופאה בעצמה לא הייתה בטוחה האם להמשיך לקחת עד שבוע 34 או 35). האם כדי להמשיך לקחת פרסולט עד שבוע 35 או/ו מעבר לו? האם לא תהיה השפעה הפוכה וההריון ימשיך מעבר לשבוע 40 ואני יצטרך זירוז? ומה יהיו ההשלכות ללידה שבוע 35-36?

15/09/2014 | 18:47 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי ולדה הטיפול נוגד הצירים בפרסולט מומלץ בעיקר למספר ימים כדי לדחות את הלידה למספיק זמן על מנת להספיק לתת זריקות צלסטון שמטרתם לזרז את הבשלת ראות העובר לפני היוולדו. לאחר מכן אין בהם צורך או תועלת ובוודאי לא מעבר לשבוע 34. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה