האם קיים קשר בין עודף ויטממינים להפלה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

31/08/2014 | 11:43 | מאת: הריונית

שלום, עברתי הפלה נדחית בשבוע 11 גילו כי העובר הפסיק להתפתח בשבוע 9+6 וללא דופק, לאחר כתבה שקראתי ראיתי כי עודף ויטמנים מסוג A, B3, אבץ יכול לגרום נזקים. במהלך ההריון לקחתי תוסף בשם פריג'נטלי, ובנוסף אכלתי דגני בוקר המכילים כמויות גדולות של הויטמינים הללו (צ'יריוס מלא) כמו כן, התזונה שלי הייתה מאוזנת. אכלתי ביצים ומזונות המכילים את הויטמים הללו. בחישוב כולל עברתי את המינון המותר לאישה בהריון. האם יכול להיות שהגעתי למצב בו נפגע העובר? אודה למענה,

31/08/2014 | 14:19 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי איני מכירה את תוסף התזונה הנ"ל אך דגני בוקר (בכל כמות) ואוכל רגיל מותרים בהריון ואינם גורמים להפלה. זכרי שהסיכוי להפלה בכל הריון הוא סביב 15 אחוז ולכן קרוב לוודאי שאין קשר בין הדברים. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה