התייעצות לגבי ביצוע בדיקת מי שפיר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

29/08/2014 | 22:51 | מאת: חלי

שלום רב, אניבשבוע 19 להיריון, ומתלבטת לגבי ביצוע בדיקת מי שפיר בשל הסיכונים. להלן תוצאות הבדיקות שלי: NT 1.08MoM PAPP-A 1.19MoM free Hcgb 1.37 MoM AFP 0.91 MoM HCG 1.03 MoM uE3 1.31 MoM סיכון הסטטיסטי ללידת תינוק עם תסמונת דאון מחושב על פי גיל 1:230 בחישוב עם תוצאות הבדיקות 1:3400 סיכון מחושב לטריזומיה 18 עם תוצאות הבדיקות: 1:100000 האם לדעתך רצוי בכל זאת שאבצע את הבדיקה (שוקלת לבצע בדיקת דם למקטעי DNA)?

31/08/2014 | 14:11 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי חלי הבדיקה אמנם נראית תקינה ולכן הסיכוי לתסמונת דאון הינו קטן מאד. לאור גילך את זכאית לדיקור מי שפיר לפי הנחיות משרד הבריאות. הסיכון להפלה כתוצאה מדיקור הינו גם כן מזערי. כאן כבר השאלה היא יותר אישית ולא רפואית - האם עדיף לקחת סיכון להפלה או סיכון לילוד עם תסמונת דאון כאשר בשני המקרים הסיכון מזערי אך לא אפס. בדיקת הדם עולה כסף רב ונותנת תשובה במהימנות של סביב 95 עד 99 אחוז.נחשבת לבדיקת סקר ולא בדיקה אבחנתית. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה