HCG גבוה בבדיקת "חלבון עוברי"

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

27/08/2014 | 14:56 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 36.5 ובהריון שני , שבוע 18.3. הריון ראשון ולידה תקינים. הריון שני שקיפות, סקירה ראשונה ובדיקות דם תקינות. קבלתי את תשובות בדיקת הדם האחרונה היום וה HCG גבוה מהטווח ועומד על 3.68 MOM (בטווח 3 זה הגבוה). מבחינה סטטיסטית לאחר שקלול גיל וכל הפרמטרים נרשם לגבי תסמונת דאון 1:9700 הומלץ על יעוץ גנטי, סקירה מאוחרת וכן קביעת תור להריון בסיכון. בתחילת ההריון היו לי מעט הפרשות דמיות קלות שלא נמצא להן הסיבה והן פסקו מעצמן. אשמח להבנה של מה הוא בדיוק מסמל במידה ורק הוא גבוה ושאר הערכים תקינים. כמו כן אשמח לדעת האם בדיקת הדם (אלו הנשלחות לארה"ב) יתנו לי מענה בהתאם לכך שההורמון גבוה. תודה

30/08/2014 | 23:10 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי HCG הינו הורמון שלייתי. כאשר התשובה מעידה על ערך גבוה הדבר קשור לסיבוכי הריון כגון האטה בצמיחת עובר רעלת הריון והיפרדות שליה. הסיכון לסיבוכים אלה עדיין נמוך אך מעט גבוה יותר לעומת הממוצע באוכלוסיה. עלייך להיות במעקב הריון בסיכון ומעקב צמיחת עובר . נראה כי הסיכון לתסמונת דאון בהריון שלך נמוך אף כי את זכאית על פי גילך לדיקור מי שפיר. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה