חלבון עוברי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

21/08/2014 | 14:59 | מאת: מישיה

הריון שהתחיל עם תאומים (ivf( בשבוע 11 העובר השני מת וסבלתי מדימומים שקיפות לעובר הראשון 0.5 מ"מ תקינה סקירה מוקדמת תקינה חלבון עוברי גיל ההיריון 17+6 גילי 32 AFP 2.57 MoM Hcg 0.84 MoM uE3 1.23 MoM inhibin – A 1.46 MoM הסיכון לדאון לפי גיל ובדיקות 1:10000 לפי גיל 1:600 הבנתי שהחלבון גבוה בגלל שההיריון הוא תאומים עד כמה הוא גבוה ? מצריך בדיקה אחרת? יש מקום לדאגות?

23/08/2014 | 21:15 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי מישיה במקרה של הריון תאומים עם ספיגה של תאום אחד בדיקת החלבון העוברי הופכת לפחות אמינה. למרות זאת נראה שהתוצאות אצלך לא חריגות והחלבון העוברי הגבוה מצריך בהמשך סקירת מערכות מורחבת. לא נראה שיש סיבה לדאגה. תמיד ניתן לבצע דיקור מי שפיר או תבחין dna עוברי בדם האם, אם תירצי, בתשלום. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה