גיל הריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

21/08/2014 | 17:36 | מאת: לימורבד

בכל פעם שאני מבצעת בדיקת אוןלטראסונד הטכנאטי מציין יחד עם גיל ההיריון (שנקבע לפי תאריך הווסת שמסרתי) גם גיל היריון ע"פ אולטראסונד גיל האולטראסנד שהטכנאי מציין גדול תמיד בכ-10 ימים מהגיל לפי הווסת כיצד זה ייתכן (בהנחה שלא טעיתי ביום הווסת)?

23/08/2014 | 21:21 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי לימור יתכן שהוסת שגוי לא בגלל שאת טועה. גיל הריון על פי אולטרסאונד, אם בוצע במהלך הטרימסטר הראשון הינו אמין יותר מהוסת ויש לתקן את הוסת. הדבר נובע מביוץ שאינו במועדו הרגיל. אם האולטרסאונד תאם בטרימסטר הראשון ורק אחר כך נוצר הפער, אין לשנות את הוסת. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה