תחילת הריון עם כאבים חזקים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

20/08/2014 | 12:05 | מאת: נועה

שלום, לפני שבועיים התחילו לי כאבים בבטן התחתונה בתדירות נמוכה הדומים למחזור במשך היום. הכאבים התגברו ולכן עשיתי לאחר שבוע בדיקת הריון שיצאה חיובית. בשבוע השני הכאבים התגברו עד כדי כך שבזמן כאב שאורך בסביבות 20 דקות אני משותקת ולא יכולה לזוז וכאשר הכאב החזק נעלם יש כאב חלש יותר במשך כל היום כמו מחזור. הלכתי לרופא שחשד בהריון חוץ רחמי ושלך אותי לרופאה נוספת שראתה בבירור באולטרסאונד שההריון בתוך הרחם אז שיחררו אותי כאשר כל הבדיקות תקינות ונתנו לי לעשות בדיקות דם. מאז עברו יומיים והכאבים בלתי נסבלים ואני לא ישנה בכלל כי זה בעיקר בשכיבה. הרופא ששיחרר אותי אמר לי שיש סיכוי להפלה אם יהיה דימום (מה שלא קרה) האם אני צריכה לדאוג או שהכאבים האלו הם משהו רגיל וחולף?

23/08/2014 | 21:08 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי נעה כאבי בטן קלים הינם שכיחים בתחילת הריון אך לא כאבים בלתי נסבלים. מצויין ששללו הריון חוץ רחמי. יתכנו סיבות נוספות כגון דלקת בשתן או במעי או סיבות שאינן קשורות להריון. לא צריך לדאוג צריך פשוט להיות במעקב מסודר. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה