שאלות בנוגע לסקירה מוקדמת

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

19/08/2014 | 11:31 | מאת: נועה

שלום, אשמח לתשובה לשאלה בנושא סקירת מערכות מוקדמת. עשיתי את הבדיקה בשבוע 14+2. המדדים יצאו תקינים. למשל: bpd שמתאים לשבוע 15+0 ofd 14+2 fl 13+6 וכו' ממוצע של הריון נקבע 14+3 ימים. שאלה: 1. הradius הוא mm 12.10, לא רשום לאיזה שבוע מתאים, יחד עם זאת אני רואה בסרטוט שהוא יוצא מהגבול, כלומר הערך גדול.האם זה עדיין תקין? 2. גיל הריון 14.3 זה הממוצע. עד איזה סטייה הערכים הם תקינים מהממוצע הזו? אני פשוט חוששת מהפערים בין מדד מסוים (fl-13.6) לבין הממוצע. "נהוג לקחת" סטייה מסוימת או לכל איבר זו סטייה מקובלת אחרת? אשמח להסבר.

23/08/2014 | 20:56 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי נעה רדיוס ארוך מהממוצע אינו עדות לבעיה בדרך כלל עד שתי סטיות תקן מהממוצע זה בטווח הנורמה ולא מצריך בירור נוסף בהצלחה

24/08/2014 | 12:13 | מאת: נועה

למה הכוונה עד שתי סטייות תקן?מה סטיית התקן במקרה הזה?

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה