חלבון שליתי-תוצאה חריגה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

18/08/2014 | 12:00 | מאת: לימור

שלום רב, אניבת 41 זהו הריון ראשון ועובר יחיד. בבדיקת תבחין משולש התגלה HCG 3.30 MOM. יתר הערכים הינם: NT 1.22 PAPP-A 0.99 FREE HCGB 2.05 AFP 0.81 UE3 0.76 ציון לפי גיל לתסמונת דאון 1:90 וציון של גיל+ תוצאות הבדיקה 1:60. עלי לציין שעשיתי בדיקת VERFI קודם לתבחין המשולש והיא יצאה תקינה לחלוטין. 99.9 שולל תסמונת דאון. עכשיו מתלבטת בקשר למי שפיר ומבקשת לדעת מהו בדיוק חלבון שליתי מה משמעות התוצאה החריגה? תודה מראש.

19/08/2014 | 00:01 | מאת: ד"ר נרדין עאסלה

מומלץ לפנות לייעוץ גנטי מסודר חלבון שלייתי מוגבר נקשר למספר מצבים חלקם לא קשורים למומים כרומוזומאלים, וחלקם כן. אם ביצעת verifi אז הבדיקה אמורה להכיל התייחסות למצבים אלה (מומים כרומוזומאלים) ולא רק לדאון.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה