צוואר רחם רגיש

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

01/08/2014 | 03:55 | מאת: אושר

היי, אני 6 וחצי שבועות אחרי לידה ראשונה, לפני שבוע הייתי אצל רופאת הנשים כביקורת לאחר לידה. נלקח משטח פאפ ונאמר לי על ידה כי יש לי פצע בפתח צוואר הרחם ובשפה הפנימית של הנרתיק ובנוסף כל מגע קטן באיזור הנרתיק/פרוזדור/צוואר הרחם-גורם לדימום טרי. שאלתי אותה האם ייתכן כי זה דימום מתוך הרחם (נצפה ממש מעט נוזל ברחם שייתכן וזה דם שעוד לא יצא לדבריה) והיא אמרה שלא ייתכן כיוון שזהו דם ישן שצבעו חום ומקור הדם הטרי הוא מצוואר הרחם הרגיש. אני שומרת על טהרת המשפחה והשבוע התחלתי לספור 7 נקיים. היום ככל הנראה פצעתי את עצמי במהלך הבדיקה ויצא דם טרי שחלף מיד (המראה היה לאותו רגע בלבד ומיד נעלם). 1. מהי הסבירות שזה היה דימום רחמי? 2.אם לפני שבוע צוואר הרחם היה כל כך רגיש, ייתכי כי הוא עדיין רגיש למגע? אציין כי נורא כואב לי בתוך הנרתיק/פרוזדור ובפתח הנרתיק (השפתיים הפנימיות) בכל מצב (ישיבה, שכיבה,עמידה) ותחושת אי נוחות גבוהה בפתח הנרתיק.

17/08/2014 | 22:27 | מאת: ד"ר נרדין עאסלה

סביר להניח שהדימום לא היה רחמי לגבי הכאבים בפות - קשה לי לייעץ לך מבלי שבדקתי אותך. ממליצה לגשת לבדיקה ע"י רופא נשים מטפל

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה