הדבקה בהרפס

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

22/07/2014 | 23:19 | מאת: אורטל

שלום, אני בהריון בשבוע 17. לאמא שלי גילו הרפס באזור הישבן ומטופלת כרגע בכדורים ומשחה. האם אני צריכה להמנע מלהיות בסביבתה עד שיחלוף הנגע? (כמובן שלא אגע בנגע בעצמי). תודה

23/07/2014 | 12:18 | מאת: טליה

יש כזה ג'ל טבעי שנקרא סיליצאה ליפ הרפס שמונע הרפס לפני ההתפרצות, מטפל בפצע עצמו, ומקצר מאוד את אורך ה"התקף", זה מניסיוננו. לגבייך, באמת טוב שפנית לרופא כי זה מדבק אבל את גם וודאי שומרת מאוד על היגיינה. הבעיה עם ההרפס הזה היא המניעה, הטיפול המונע. כשרק נדמה שמרגישים עקצוץ "חשוד" אפשר להתחיל לטפל.

מציע שתבדקי סרולוגיה להרפס. במידה ויש לך נוגדנים אז הסיכון נמוך להדבקה חדשה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה