תוצאה חריגה בסקר ביוכימי שליש ראשון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

24/07/2014 | 16:43 | מאת: הריונית (מעט) מודאגת

רופאים יקרים שלום רב, זקוקה לעצתכם כיצד להתקדם מפה, ואם יש צורך בבדיקת מי שפיר בעקבות התוצאה הזו... הריון ראשון, שבוע 16 פלוס 5, בת 30 בדיקת שקיפות עורפית: NT 1.2 mm CRL 60 mm סיכוי סטטיסטי ל- DS לפי הגיל 1:870 סיכוי סטטיסטי ל- DS לפי הגיל + הבדיקה 1:5804 תוצאות בדיקת "סקר שליש ראשון": 3.07 PAPP-A (Truncated to 3MoM in risk Calculation) 1.78 Free βHCG 1.05 mm תסמונת דאון גיל בשילוב תוצאות בדיקת השקיפות העורפית והבדיקות הביוכימיות: 1:10,000 טריזומיה 1 גיל בשילוב תוצאות בדיקת השקיפות העורפית והבדיקות הביוכימיות: 1:10,000 הרופאה שלי הביעה דאגה בנוגע לממצא החריג של ה- PAPP-A (מעל 3), והציעה לי לשקול בדיקת מי שפיר. אני מאוד הייתי רוצה להימנע מהבדיקה הזו אם אין היא הכרחית, אבל לא הצלחתי להבין מהרופאה האם החריגה הזו היא מדאיגה או שזה בגדר הנורמלי, וכשהיתר תקין אז זה בסדר...? אני מאוד אעריך את התייחסותכם המהירה. המון תודות!

הבדיקות מראות הפחתה בסיכון לתסמונת דאון וטריזומיה 18 וזה דבר טוב.

28/07/2014 | 16:35 | מאת: הריונית (מעט) מודאגת

ועם זאת הרופאה שלי הביעה דאגה לגבי התוצאה של ה- PAPP-A שהיא קצת חריגה (3.07 , מעל הגבול העליון), האם זה מחייב בדיקת מי שפיר? תודה, מעיין.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה