האם לבצע בדיקת מי שפיר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

22/07/2014 | 14:22 | מאת: רונית

שלום רב, בת 30 בהריון שני, שבוע 15+5, ההריון הראשון הסתיים בגרידה בשבוע 17 בעקבות שפה שסועה של העובר. הייתי בייעוץ גנטי בתחילת ההריון הנוכחי ונאמר לי שלמרות המום בהריון הקודם אין צורך לבצע מי שפיר אם שאר הבדיקות תקינות. בהריון הנוכחי השקיפות יצאה 1.3 וסיכוים של 1:5560, טרם קיבלתי את תוצאות בדיקת סקר שליל ראשון. סקירת מערכות ביצעתי לפני יומיים ונאמר לי שהכל תקין ובמיוחד אין ממצא של שפה שסועה. הבנתי ששפה שסועה יכולה להיות ממצא בודד או חלק ממספר של תסמונות חמורות יותר, לכן אני מפחדת שגם בהריון הנוכחי יש סיכוי לתסמונת כלשהי (על אף שאין שפה שסועה) אך לאור הגרידה שעברתי אני מאוד מפחדת מהפלה נוספת כתוצאה מבדיקת מי שפיר. האם לאור העובדה שהיה מום בהריון הקודם הסיכוי למומים/תסמונות בהריון זה גדול יותר, האם כדי לי לבצע מי שפיר לאור המום שהיה בהריון קודם? תודה רבה מראש על תשובתך

הסיכון לדאון הוא קטן מאוד לפי הבדיקה. הסקירה מראה שלא נצפה שפה שסועה. ככה שאין אינדיקציה מידית לדיקור מי שפיר. אפשר להזכיר שיש היום בדיקות סקירה למספר כרומוסומים שנעשת בדם האם ללא סיכון ההריון. רק שעולות כסף ואינן בסל.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה