אבעבועות רוח

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

20/04/2014 | 16:03 | מאת: מיכל

שלום, בגן של בני בן ה 2.5 התחילה שרשרת אבעבועות רוח. נכון לכרגע 3 ילדים חלו. סביר להניח שיחלה גם הוא מאחר שהם כמובן משחקים ביחד כל היום. אני כמעט בשבוע 25 להריון ולפי מיטב ידיעתי כבר עברתי את המחלה אך אמי לא זוכרת בוודאות... במידה ולא עברתי את זה ואדבק גם אני - מה הסיכון לתינוק ומה עלי לעשות? האם יש מה לעשות למניעת הדבקות? (להתרחק מהבן שלי אין סיכוי כי הוא קשור אלי מאוד). בתודה מראש מיכל

23/04/2014 | 23:27 | מאת: ד"ר נרדין עאסלה

ניתן לבדוק אצלך כייל נוגדנים לאבעבועות ובכך לקבוע האם נחשפת בעבר או לא. במידה ולא נחשפת בעבר - את בסכנת הדבקה. בהריון לא ניתן לקבל את החיסון הפעיל (חי מוחלש) אך במידה ואשה נחשפה למחלה וקיים חשש מפני הדבקה ניתן לקבל את החיסון הסביל (נוגדנים כנגד הוירוס) בשבועות כמו שלך הסיכון למום עוברי נמוך ביותר, החשש הוא בד"כ לנשים שלא נחשפו בעבר ונדבקות בסמוך ללידה...היילוד הלא מחוסן עלול להדבק מהאמא ולפתח מחלה קשה...

24/04/2014 | 00:00 | מאת: מיכל

נבדקתי ואני מחוסנת :-) תודה רבה והמשך ערב נעים.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה