כותרת: ספירת תנועות עובר / שכיבה על הגב בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

21/04/2014 | 00:43 | מאת: עדי

שלום רב יש לי שתי שאלות חשובות: 1. מה זה ספירת תנועות עובר? ממתי מתחילים לעשות זאת? ומה בכלל עושים? 2. האם אסור חשכב על הגב בהריון?? אני לא מצליחה להירדם בשום תנוחה אחרת. תודה וחג שמח

28/04/2014 | 23:45 | מאת: ד"ר נרדין עאסלה

1. בגדול מתחילים לחוש תנועות עובר סביב שב' 20-22. את רוב תנועות העובר האשה לא חשה מאחר ועסוקה בדברים אחרים.. במידה ועוברות מספר שעות והאשה אינה זוכרת שחשה את התנועות עליה לעזוב כל עיסוק, לשכב על צד שמאל ולצפות לתנועות, במידה והיא תחוש לפחות 1-2 תנועות ב-20 דקות (גם לגבי המספר והזמן יש הרבה דעות...) זה נחשב למספק, במידה ולא חשה תנועות יש לאכול או לשתות משהו מתוק ואז לנסות ולחוש תנועות עובר...במידה ולמרות כל הנ"ל האשה לא חשה תנועות עליה לגשת למיון יולדות להבדק 2. מותר לשכב על הגב

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה