שקיפות עורפית

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

11/04/2014 | 18:33 | מאת: shiri

שלום, אחותי גרה בגאנה יש עוד קצת זמן עד שתגיע לרופא פה בארץ, היא בלחץ ואשמח לתשובות עבורה , אחרי בדיקת שקיפות עורפית. היא בת שלושים גיל ההריון 12.1 Downs age related risk 1:530 Risk cut of value for The is 1:100 Risk of down syndrome 1:610 Down syndrome risk:age+NT only 1:1100 Down syndrome risk:age +biochemistry only 1:110 Down syndrome risk: age+ biochemistry+NT 1:230 Age+NT+biochemistry+nasal bone 1:610

13/04/2014 | 23:24 | מאת: ד"ר נרדין עאסלה

לפי מה שהצלחתי להבין ממה שכתוב (חל היפוך בחלק מהאותיות והמספרים) ככל הנראה בדיקת הדם (הסקר הביוכימי) גרמה לעלייה בסיכון לתסמונת דאון לעומת הגיל, בדיקת השקיפות והדגמת עצם האף - כולם ביחד וכל אחד לחוד. הסיכון לפי גיל, סקר ביוכימי ושקיפת הוא 1:230, ערך מוגבר. ערך שבארץ נחשב לסיכון מוגבר וממליצים בנוכחותו על דיקור מי שפיר/סיסי שלייה לשלילת תסמונת דאון.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה