סוגים שונים של סרטן הערמונית

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

17/08/2016 | 17:42 | מאת: אבי

שלום , אני מבקש לדעת מה ההבדל בין סרטן ערמונית גרורתי מסוג אדנוקרצינומה לבין סרטן ערמונית גרורתי מסוג נויורואנדוקריני ? האם ניתן להבדיל ביניהם בביופסיה שנלקחה מהחולה ומה השוני בדפוסי ההתפשטות בגוף ? תודה מראש

סרטן ערמונית מסוג אדנוקרצינומה הינו שם כולל לממאירות שמקורה בערמונית שבדרך כלל רגישה בהתחלה לטיפול הורמונאלי מסרס, מאובחנת בשלב מוקדם עם סיכויים גבוהים לריפוי. במידה והמחלה מתפשטת היא בד"כ עושה זאת לאט ובהדרגה מתפשטת בעיקר לעצמות בצורה של נגעים בלסטיים (בונה עצם) ומגיבה לטיפולים רבים ומגוונים. סרטן ערמונית גרורתי עם סממנים נוירואנדוקרינים הינו מחלה יותר אגרסיבית, מתפשטת מהר יותר, הולכת לאברים נוספים כגון כבד, או לעצמות בצורה של נגעים ליטיים, לא מגיבה לטיפולים הורמונאליים וכן מגיבה לכימותרפיה בעיקר מסוג ציספלטינום. מחלה עם סממנים נוירואנדוקרינים ניתן לאבחן בביופסיה מהרקמה ועל ידי צביעות מיוחדות. בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית