סרטן ערמונית גרורתי- מודאגת

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

27/07/2016 | 12:31 | מאת: אנונימי

דר רענן שלום בעלי חלה בסרטן הערמונית מזה 5 שנים. במהלכם עבר כריתה בטנית, הקרנות וטיפול הורמונאלי. כיום הסרטן התפשט לעצמות על פי הסיטי ומיפוי העצמות. מקבל אקסג'יוה כזריקה וקורס של 6 טיפוליפ כימוטראפיים. רמות הPSA עולות כל הזמן והגיעו ליותר מאלף. הבנו שאין סיכוי להחלמה, אבל מה ניתן עוד לעשות? ומה סיכויי ההישרדות בשנים במקרה כזה? תודה רבה מראש

שלום רב וסליחה על האיחור הרב בתשובה אני מבין שבעלך מעלה PSA ומראה התקדמות מחלה על גבי טקסוטר האמת היא שמדובר כאן בשלב מורכב יותר של המחלה שמחייב הסתכלות מערכתית עם המטופל ועל המחלה. ממליץ על יעוץ מסודר אצל רופא אונקולוג ממומחה לסרטן הערמונית בברכה

27/09/2016 | 16:15 | מאת: מודאגת

שלום דר ותודה על התשובה, שמחה שחזרת לענות על השאלות. הפסיקו לבעלי את הטקסוטר (כימוטראפיה), בטענה שזה לא עוזר, הpsa עלה מעל 2000 וכאבים עצומים בעצמות. בסיטי האחרון יצא שבכל עצמות הגוף יש סרטן, זה התפשט מאד. כרגע מטופל בחומר רדיואקטיבי שנקרא xofigo והוא שותה כדורים בשם זייטיגה. העצומות מאד חלשות ולאחרונה הוא שבר 3 צלעות רק מלהתכופף ואפילו סתם לשכב. בפטסיסטי לא רואים עדות להתפשטות המחלה באיברים אחרים. על פי מה שאני מתארת האם זה שלב 2? 3?4? מה עוד ניתן לעשות? לא ממש מדברים איתנו על זה. כל הזמן אומרים שיהיה בסדר וזה לא נראה ככה. אודה לתשובתך זה נראה רע מאד

מנהל פורום סרטן הערמונית