שאלה לגבי סרטן הערמונית

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

22/06/2016 | 23:39 | מאת: אנונימי

שלום, יש לי שאלה בבקשה: יש לי אדם קרוב מאוד שגילו לו לפני כשנה את סרטן הערמונית. מדובר על גבר בן 58 אשר היה בריא בעבר, ובעקבות המחלה חל שינוי רציני במצבו. הוא מטופל בטיפול הורמונלי (Zytiga , Xgeva ועוד..). יש לציין כי הוא כבר עבר טיפול כימותרפי אחד, ושלושה סבבים של הקרנות. הסרטן הינו סרטן גרוררתי מפושט (ממאיר). כמה עובדות חשובות: 1. השבוע הוא עבר בדיקה לרמת הטסטוסטרון, והתוצאה הייתה 0. (כנראה שה-Zytiga משפיעה לטובה). 2. בנוסף הוא עבר גם בדיקה של PSA - והתוצאה היא 8.8 {ראוי לציין כי לפני כשלושה חודשים ה-PSA היה 4. [מיותר לציין שכשגילו לו את המחלה הערכים עמדו על 31(!)]}. רצינו לשאול בבקשה את השאלה הבאה: אם רמת הטסטוסטרון היא 0, המחלה אמורה לסגת. בפועל - לא כ"כ רואים את זה, וגם ה-PSA ממשיך לעלות. האם תוכל בבקשה להסביר לנו מהי הסיבה לכך? תודה רבה, ובברכת רפואה שלימה לכולם!

שלום רב, אתה מתאר מצב של פיתוח עמידות לסירוס. הסיבות לעמידות מגוונות ונובעות מכך שתאי הסרטן מפתחים תכונות שלא מחייבות אותם להשתמש בטסטוסטרון כדי לגדול. אני ממליץ לפנות ליעוץ מסודר ולשאול את כל השאלות הנובעות ממצבו של המטופל בברכה, דר ברגר

מנהל פורום סרטן הערמונית