תא סרטני אחד בביופסיה

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

04/10/2015 | 19:34 | מאת: מיכל

שלום ד"ר ברגר, אבא שלי (בן 70) עשה בדיקת ביופסיה בערמונית ובבדיקה התגלה תא סרטני אחד. מה זה אומר בעצם? נאמר לו להמשיך במעקב. אודה על כל מידע, בת מודאגת...

מיכל שלום, קרוב לוודאי שלא מדובר בתא סרטני אחד, אלא בגליל אחד מתוך כל גלילי הרקמה שנגוע במחלה, יתכן שגם מדובר באחוז נמוך. אני צריך עוד נתונים אבל אני מניח שאביך מוגדר כחולה במחלה בסיכון מאד נמוך ולכן מומלץ לו מעקב בלבד ללא טיפול כלשהו. כדי לתת תשובה מלאה אני צריך את כל הנתונים בברכה, דר ברגר

מנהל פורום סרטן הערמונית