PSA עולה אחרי הקרנות

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

29/03/2015 | 14:58 | מאת: reut

שלום אבי חולה בסרטן ערמונית כשנה וחצי אחרי הניתוח ( שוליים נקיים, ללא פריצה של הקופסית) התחיל לעלות ה PSA כשהגיע ל 0.23 התחיל הקרנות היום, 8 שבועות אחרי ההקרנות רמת ה PSA היא 0.28 מה zה אומר על מצבו? האם ההקרנות לא הועילו? האם יש בדיקות דם נוספות ( גם אם אינן בקופה) שיכולות לאבחן?

שלום רב, זה קצת מוקדם להעריך שההקרנות עוד לא עשו כלום. יחד עם זאת קיימת אפשרות שאכן כך ושה PSA ימשיך לעלות. בכל מקרה, גם אם המחלה מתקדמת זה עדיין לא הופך את אביך לאיש חולה ויתכן שלא יזדקק לטיפולים נוספים עוד זמן רב. לצורך הערכה מדויקת יותר נדרשים עוד פרטים רבים ולכן ממליץ על יעוץ אונקולוג מומחה בתחום בברכה דר ברגר

מנהל פורום סרטן הערמונית