Avodart/PSA

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

22/02/2015 | 12:02 | מאת: יצחקי

בן59, בתחילת 2008 בוצעה ביופסיה לערמונית 10דגימות.בגלל PSA שעלה ל6.2 (למרות שסמוך לביופסיה ירד ל4.) מאז נע בין בד"כ בין 4-5, אציין שלפני כשלוש שנים וגם לפני שנה וחצי היה לי דלקת בדרכי השתן, בשתי הפעמים חום גבוה בלי שמצאו בתרבית! קיבלתי אנטיביוטיקות באישפוז! לפני כשמונה חודשים התחלתי אבודרט, בנוסף לקסטרל שלוקח כבר שנים. בUS: גודל הערמונית בד"כ80-90 PSA לפני תחילת אבודרט כ4.5 ירד ל-3.6 לאחר אבודרט לאחרונה עלה שוב ל-4.5!! במשך השנים הבדיקות ידניות היו תקינות. האם לדעתך עלי לחזור על ביופסיה?? להפסיק אבודרט מייד ?? לבדוק PCA3 או אולי MRI?? או לחכות ולחזור עלPSA ?? או אולי בכלל אין סיבה לעשות כלום?? תודתי מראש על תשובתך!!

שלום רב אתה מתאר מצב שנראה כיציב לאחר מספר בירורים ששללו ממאירות ובעיות אחרות לדעתי מספיק בשלב זה מעקב בלבד אחת לחצי שנה בדיקת psa ובדיקה רקטלית אחת לשנה בברכה דר ברגר

25/02/2015 | 11:03 | מאת: יצחקי

אני מבין שאין משמעות לעליית PSA מ3.6 ל4.5 תוך כדי נטילת אבודרט?! דאגתי כי ראיתי שאבודרט יכול לגרום לסרטן ערמונית יותר אלים?? בכל אופן תודה רבה.

מנהל פורום סרטן הערמונית