עליה ב - psa

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

31/10/2014 | 16:20 | מאת: ברלה

שלום דר'. בן 65,בשנת 2003 סרטן ערמונית psa-4.3 גליסון 7 ניתוח רדיקאלי, שוליים נקיים.בסוף שנת 2012 הישנות הגידול במיטת הערמונית, psa - 0.21 , 40 הקרנות.ירידת psa ל- 0.01. 4.14 - 0.02 7.14 - 0.02 10.14 - 0.04 נראית מגמת עליה ב - psa . מה המלצתך? סביר שאם תמשיך העליה, אזדקק לטיפול הורמונלי. האם ומתי היית מתחיל בטיפול? אשמח לשמוע המלצתך. שבת שלום. ברלה.

ברלה שלום רב, התשובה לשאלתך תלויה בהרבה גורמים אבל מה שבטוח זה שכעת אין שום סיבה להתחיל טיפול כלשהו. החלטות בעתיד צריכות להתקבל על פי גישת הרופא המטפל וקשור לקצב עלית הPSA, רמת PSA ותוצאות בדיקות שיבוצעו בעתיד. אני באופן אישי מעדיף להמתין ולבצע בשלב מסויים בדיקת הדמיה כגון PET Choline, (לא בסל) מתוך כוונה לזהות השנות מחלה ממוקדת במקום אחד. במקרה ואכן זו התמונה, ניתן לשקול קרינה ממוקדת ולדחות טיפול הורמונאלי ככל שניתן. בכל מקרה אני ממליץ מעקב של רופא אונקולוג מומחה בתחום. בברכה דר ברגר

מנהל פורום סרטן הערמונית