הישנות של סרטן הערמונית

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

02/09/2014 | 14:30 | מאת: יהודה

הסיפור ארוך אבל אנסה לקצר, 2001 אבחנה ראשונית של סרטן הערמונית PSA 38 בביופסיה גליסון 7, עברתי הקרנות וטיפול הורמונלי. בין לבין ניהלתי את המחלה באופן שלקחתי זריקת זלדקס בכל עליה של ה -PSA למשך זמן מסוים . לפני שנתיים עברתי ניתוח TURP בגלל בעיות בנתינת שתן וקימה מרובה בלילה, בביופסיה של הערמונית ש"גירדו " גליסון 9. מרץ 2013 PSA שוב בעליה עד 10, בבדיקת MRI עם סליל אובחנה התפשטות מחוץ לערמונית מעורבות של שלפוחיות הזרע ובעוד אתרים נוספים באגן( לא גרמית ). חזרתי לטיפול ההורמונלי אחרי, ערכי ה – PSA בשנה האחרונה: 1.3, 1.5, 1.6 ואחרון 2.3 כל הזמן הזה טסטוסטרון " נמוך מ-1.5 " יש עוד משהו לעשות פרט לטיפול ההורמונלי? ( אני מקבל זולדקס ברציפות כבר שנה וחצי תודה

יהודה שלום, יש עוד הרבה מה לעשות. צריך לבמע הערכה כוללת, באמצעות CT + מיפוי עצמות או בצוע PET Choline לאחר מכן צריך לקבוע אסטרטגיה טיפולית: ישנם אופציות הורמונאליות וגם כימותרפיה במו כן, יש אופציות של פרוטוקולים מחקריים חשוב שתגיע לרופא אונקולוג מומחה בתחום שירכז את הטיפול בך בברכה דר ברגר

05/09/2014 | 15:09 | מאת: יהודה

דר ברגר תודה על התשובה רק אם תוכל להסביר מה pet choline תודה

מנהל פורום סרטן הערמונית