סופרפקט

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

22/07/2014 | 09:12 | מאת: אחת

דר שלום האם חול שנוטל סופרפקט ולאחרונה רוצים שיקבל פירמגון כי הסופרפקט אלמשפיע כבר. האם החוהל צריך להמשיך לקחת את שתיהן? נאמר לי עי מטופלים שמי שמתחיל בסופרפקט ממשיך בתרופה כל חייו יחד עם הטיפולים האחרים. האם זה זה אמור להיות כך גם במצב כזה? תודה.

24/07/2014 | 00:31 | מאת: אחת

לגבי פירמגון - העובדה שהוא מוריד טסטוסטרון מהר ובאופן חד עלולה לסכן את החולה? מדובר על PSA 3.50 וטסטוסטרון 1.7 (היה >0.9 כשהסופרפקט עוד השפיע). ושאלה אחרונה - כתוב באזהרות של פירמגון - "הארכת מקטע QT- חסר ארוך טווח באנדרוגנים גורם להארכת מקטע Q-T. יש להיזהר בחולים עם עבר ידוע של הארכת מקטע Q-T או גורמי סיכון לבעיה זו: נטילת תרופות המאריכות Q-T, אי ספיקת לב ו/או שינויים אלקטרוליטריים." הוא כב רנוטל סופרפקט שנתיים ועכשיוזה ויש לו עבר של ארוע מוחי ונוטל וזודיפ, ואוקסר פלוס. איך מוודאים שאין התנגשות ואין סיכון מוגבר ושכבר עכשיו אין לו את "הארכת המקטע" הזה? שי בדיקה כלשהי להבין את זה? תודות רבות ד"ר

מנהל פורום סרטן הערמונית