תופעות לוואי להקרנות

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

13/04/2014 | 08:29 | מאת: אריק

שלום ד"ר אני סובל מתופעות לוואי מאוד לא נעימות כתוצאה מההקרנות. לאחר שליש מהטיפול יש לי בעיה מאוד רצינית בהטלת שתן בלילות אני הולך לשירותים כל חצי שעה לערך. הכפלתי את המינון של כדור האומניק שאני לוקח ולא נראה שזה השפיע לטובה, יש לי צריבה חזקה למרות כמויות המים שאני שותה וכאן יש את המלכוד שאני מתקשה לרוקן את כל המים שאני שותה, ותחושה של צורך להתרוקן בפי הטבעת, על כל התופעות האלו קראתי בכל המקומות. שאלתי האם יש דרך להקל על התופעות שממש משבשות את חיי היום יום שלי? תודה

אריק שלום, בהחלט נראה שאתה לוקח את ההקרנות בצורה מאד לא קלה. לפי תאורך נראה שכדאי שתתיעץ עם רופא הקרינה שלך ושבין היתר יעבור על תוכנית הקרינה ויראה אם אפשר לשנות מעט את שדות הקרינה. פרט לכך במצבים הללו אני ממליץ על מספר אופציות טיפוליות שגם ניתן לתת אותם ביחד. זה כולל סדורל או תרופה דומה לצריבה, מעכב כולינרגי לשלפוחית דוגמאת טוביאז או דטרוזיטול ובהנחה שהתפקוד הכלייתי תקין אז אפשר להוסיף טיפול נוגד דלקת כמו אתופן בברכה וחג שמח דר ברגר

20/04/2014 | 18:21 | מאת: אריק

תודה דוקטור גם אני חושב שהכול מוגזם מדי ובלתי נסבל. רציתי לשאול מה יהיו ההשלכות אם אפסיק את ההקרנות לתקופה עד לבירור הסיבות ומציאת פתרון. כי לא נראה לי שאוכל להמשיך במצב הזה. במה תהיה כרוכה ההפסקה? תודה

מנהל פורום סרטן הערמונית