עליה ב ALK PHOSPHSTAS

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

12/04/2014 | 15:21 | מאת: ר.י

בוקר טוב בעלי אובחן כחולה סרטן הערמונית גרורתי בעצמות ובבלוטות הלימפה. החל טיפול בהורמונים ולפני כחודש קיבל גם זריקה אך עדיין אומנם הPSA ירד מכ 1200 ל 538 יש עליה מתמדת ב-ALK PHOSPHATAS לפני כחודש וחצי היה140 וכיום אחרי הזריקה וכדורי ההורמונים זה 400 . האם הטיפול לא משפיעה למרות ירידת ה PCA ? אושתהיה השפעה מאוחרת יותר?

שלום רב, כשמתחילים טיפול הורמונאלי בחולה עם סרטן ערמונית גרורתי לעצמות המדדים החשובים הינם שיפור קליני הקלה בכאבים אם היו וירידת PSA. פוספטזה אלקלית זה ביטוי לתהליך גרמי שיכול היות קשור ליצירת עצם ופירוק עצם. לכן ישנם מצבים שלמרות תגובה טובה של המחלה, אנו רואים עלית הפוספטזה האלקלית. לסיכום, קרוב לוודאי שהטיפול כן משפיע על המחלה בברכה דר ברגר

מנהל פורום סרטן הערמונית