האם אכילת נבטי ברוקולי יכולים לעזור בעיקוב וגם בחי

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

31/03/2009 | 22:43 | מאת: משה כהן

ממאמרים שקראתי הבנתי שצריכת נבטי ברוקולי עשויים לעזור בעיקוב וחיסול של סרטן הערמונית האם נכון הדבר מצורף מאמרים בנושא סרטן הערמונית כימיקל הנמצא בברוקולי, מעורר מאות שינויים גנטיים: מפעיל חלק מהגנים הנלחמים בסרטן ובמקביל משתק גנים אחרים המעודדים גידולים תוספת של מעט ברוקולי לארוחת הצהריים יכולה להגן על גברים מסרטן הערמונית. כך מבטיחים חוקרים בריטיים. החוקרים מאמינים כי כימיקל הנמצא בברוקולי, מעורר מאות שינויים גנטיים, מפעיל חלק מהגנים הנלחמים בסרטן ובמקביל משתק גנים אחרים המעודדים גידולים. קיימות ראיות רבות לכך שתזונה בריאה, העשירה בפירות ובירקות קשורה להורדת הסיכון לסרטן. אך המחקר הנוכחי, שפורסם בעיתון PLoS One, הוא הניסוי הראשון שנעשה בבני אדם שחקר את המנגנון הביולוגי האפשרי בזמן אמת. כל המומחים בתחום מייעצים לאכול ירקות, אך לא כל אחד יכול להסביר בדיוק מדוע, הדגישו החוקרים, הטוענים כי המחקר שלהם מספר הסבר מדעי לכך שהירקות אכן מועילים לנו. סרטן הערמונית הוא סוג הסרטן השני הגורם למוות בקרב גברים לאחר סרטן הריאות. בכל שנה, כ-680,000 גברים בכל העולם מאובחנים עם המחלה וכ-220,000 מתים ממנה. החוקרים חילקו לשתי קבוצות 24 גברים עם גידולים טרום-סרטניים המעלים את הסיכון לסרטן הערמונית, וביקשו מהם לאכול ארבע מנות נוספות של ברוקולי, או אפונה, בכל שבוע למשך שנה. הברוקולי - משנה את הגנים [כוח רב עוצמה] החוקרים לקחו גם מדגם רקמות לאורך תקופת המחקר וגילו כי אצל גברים שאכלו ברוקולי נראו מאות שינויים בגנים שידוע כי הם משחקים תפקיד במלחמה בסרטן. היתרון, הם מאמינים, יהיה דומה גם בירקות אחרים ממשפחת המצליבים המכילים איזותיוציאנטים, כולל כרוב ניצנים, כרובית, כרוב, רוקט או ארוגולה, גרגר הנחלים וחזרת. לברוקולי, במיוחד, יש מרכיב בעל כוח רב, הנקרא סולפורפיין, שהחוקרים מאמינים כי הוא שמעניק לירק את היכולת העצומה להלחם בסרטן. כשאנשים חולים בסרטן, גנים מסוימים "נכבים" ואחרים "נדלקים". מה שהבור וקולי עושה הוא "הדלקת" הגנים המונעים את התפתחות הסרטן ו"כיבוי" הגנים המסייעים לו להתפשט. אצל המשתתפים שאכלו את הברוקולי זוהו 400-500 שינויים גנטיים חיוביים. גברים הנושאים גן הנקרא GSTM1 נהנו מהיתרון הגדול ביותר. מחצית מהאוכלוסייה נושאת גן זה. ברוקולי למניעת סרטן הערמונית מנה בודדת של ברוקולי פעם בשבוע יכולה לצמצם את הסיכון להתפתחותו של סרטן הערמונית, כך טוען מחקר חדש. מנה בודדת של ברוקולי פעם בשבוע יכולה לצמצם את הסיכון להתפתחותו של סרטן הערמונית, כך טוען מחקר אמריקאי חדש המופיע בכתב העת PLoS One. החוקרים חילקו נבדקים גברים הנמצאים בסיכון להתפתחות סרטן הערמונית וחילקו אותם לשתי קבוצות. הקבוצה הראשונה קיבלה 400 ג' ברוקולי בשבוע (במסגרת דיאטה רגילה) והשניה קיבלה 400 גרם אפונים לשבוע. הניסוי נמשך שנה והחוקרים לקחו דגימות מבלוטת הערמונית של הנבדקים בתחילת הניסוי, במהלכו ובסיומו. השוואת הנתונים הראתה כי נבדקי הברוקולי אופיינו בפעילות מוגברת של גנים המקושרים לצמצום הסיכון להתפתחות סרטן הערמונית. מחקרים קודמים הצביעו כבר על כך שמחצית מנשאי הגן GSTM1 נהנים מהתרומה הבריאותית הטמונה בברוקולי, בהשוואה לאלו שאינם נושאים את הגן. במחקר מצאו החוקרים כי נוכחותו של GSTM1 השפיעה באופן ניכר על ביטוי הגנים שנצפה בקרב קבוצת הברוקולי. מסקנת החוקרים הינה שמינונים נמוכים של ברוקולי (כשתי מנות בשבוע) עשויים לגרור השפעה משמעותית ביותר בקרב נשאי GSTM1

07/04/2009 | 12:54 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

למשה כהן שלום יש הרבה מחקרים המראים שאכילת כרוב, כרובית וברוקולי יכולה למנוע ( כמובן לא בצורה מוחלטת ) את התפתחות סרטן הערמונית. ד"ר אריאלי

מנהל פורום סרטן הערמונית